tag:blogger.com,1999:blog-2015926700233467572.post198564999825713775..comments2021-05-15T01:11:07.762-07:00Comments on mimi's kitchen: Varkenswang met picklessausMimihttp://www.blogger.com/profile/08791245439177369974noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-2015926700233467572.post-29956242442417197712014-12-13T19:33:18.528-08:002014-12-13T19:33:18.528-08:00Mijn ervaring is dat je een sappiger en mooier res...Mijn ervaring is dat je een sappiger en mooier resultaat krijgt als je de wangen eerst aankleurt. Dan kan je ze in 2 à 3 uur konfijten op 70 a 95° c. Op 120°c ben je aan het bakken en niet meer konfijten.<br /><br />Tevens meng ik de kruiden door de pekel. Dan kan je het vet recuperen.<br />Je laat het opstijven, haalt het uit de pot en verwijderd de gelachtige juslaagdie onder het vet zat, dan kan je het hergebruiken of nog maanden bewaren in de koeling.<br /><br />Ik vind het resultaat ook beter met eende- of ganzevet i.p.v. smout en al zeker niet met arachideolie dan kan je net zo goed in de friteuze gooien op 120 °c.Dries de Muynckhttps://www.blogger.com/profile/14086809745984150375noreply@blogger.com