zaterdag 23 november 2013

Chocolade taart met gember / vers fruit /crumble speculaas / kokos ijsroom



-     

20 personen : taart zonder oven klaar te maken

Bodem : 200 g chocoladekoekjes of speculoos of petit beurre - 100 g bittere chocolade - 1 soeplepel boter - 6 stukjes gekonfijte gember of sinaasappel confituur of gekonfijte sinaasappel
Vulling : 400 g bittere chocolade - 25 cl volle room - 4 el gembersap of sinaasappelsap
Kokos Ijsroom : 5 dooiers - 150 g suiker - 1/2 l kokosmelk - 1/4 l kokosroom - 1 soeplepel glycerine 
Opdienen : met ijsroom - vers fruit volgens het seizoen, peer, mandarijn, aardbei, ....


   IJsroom : 
  • klop dooiers met suiker tot een ruban (wit opkloppen)
  • breng de warme melk op de dooier suikermengeling, laat op het vuur warmen tot 85°C , 
  • net niet koken, roer voorzichtig met een spatel, giet onmiddellijk in een koude kom 
  • laat koelen en draai met een soeplepel glycerine in de ijsmachine

Bodem 
-    Maak de koekjes fijn met de mixer.
-     Smelt de chocolade samen met de boter en doe het mengsel bij de koekjes.
-     Voeg er de gesneden gemberblokjes aan toe. Roer alles goed om.
-     Bekleed een springvorm met plasticfolie en stort er het mengsel in.
-     Druk de bodem goed aan.   

 Vulling 
  • Warm de room op en smelt er de 400 g chocolade in.
  • Voeg het gember sap toe en laat afkoelen.
  • Schenk het mengsel op de taartbodem en laat 12 uur afgedekt koelen in de koelkast helemaal laten opstijven.

  1. dien op met ijsroom, mandarijn, verkruimelde speculoos en een stukje taart 
  • Deze taart is een assortiment bij iets ander, snij het in kleine stukken. 
  • gember te koop in bokaal. Sinaasappel gekonfijt kan confituur zijn of gedroogd in grootwarenhuis te koop

Geen opmerkingen:

Een reactie posten