Saus : 1 ui – bakje champignons – 1 dl groentebouillon – kalfsfond – 2 dl zure room
Broccoli –mini - maïskolven – gemengde sla – olijfolie
Biefstuk 150 g per persoon
- Saus : snipper een ui, snij de champignons in schijfjes stoof aan in olijfolie, voeg de groentebouillon bij een lepel kalfsfond en de zure room laat inkoken tot een gebonden saus. Proef breng op smaak
- Kook de broccoli met natriumbicarbonaat zonder deksel om de kleur te behouden laat schrikken onder koud water om het kookproces te stoppen
- Kook de mini maïs kolven 3 tal minuten
- Warm de groenten op met boter of olijfolie
- Bak de biefstuk in margarine, laat kleuren en bak aan beiden kanten een 3 tal minuten, laat het vlees liggen tot het los komt van de pan. haal het vlees uit de pan en laat rusten. (sappen trekken terug in het vlees)
Binnentemperatuur 56-58 °C voor rosé. a point
Binnentemperatuur 56-58 °C voor rosé. a point
- Deglaceer de pan met water, laat inkoken en giet het vleesjus bij de champignonsaus. proef breng op smaak met peper en zout.
v
p
v
volgens de kids superlekkere saus en groenten! Een aanrader zonder al te veel werk
BeantwoordenVerwijderen