200 g suiker - 250 g vetstof op kamertemperatuur - 4 eieren - 250 g bloem - 1 tl bakpoeder - snufje zout - 1/2 dl melk of rijstmelk of amandelmelk
Smaakmakers
vanille of matchathee
kurkuma (geelwortel) met zeste van sinaasappel of citroen.
koffiesmaak: 1 el koffie oplossen in weinig water.
Chocoladesmaak: 1 el cacao oplossen in weinig water.
Oven 180 °C - vorm invetten en bebloemen
- Klop met de K haak van een keukenrobot suiker en boter luchtig.
- Klop er de eidooiers door.
- Voeg de melk toe.
- Meng er met lepels de gezeefde bloem onder op een lage snelheid.
- Klop de eiwitten luchtig op in een vetvrije kom.
- Meng de eiwitten met een spatel onder het beslag.
- Breng het deeg in twee verschillende spuitzakken.
- Spuit boven elkaar.
- Men kan het nu marmeren, door er met een vork cirkelvormige door te gaan in het midden.
- Kies een gepaste ingevette vorm: kleine vormpjes kan ook of 2 middelmatig of 1 grote vorm van 1 L
Geen opmerkingen:
Een reactie posten