zondag 6 september 2015

TOMATENTAART MET FRANGIPANNE


5 plakjes bladerdeeg vierkant
3 tomaten - peper en zout
Frangipane: 100 g amandelpoeder - 20 g bloemsuiker  - 1 ei - 1/2  dl melk -  2 el amandelschilfers - 100 g gemalen kaas 







  • Leg de plakjes bladerdeeg in de vorm, 1 cm over elkaar, kleef aan elkaar met water. 
  • Laat rusten. Dan krimpt het deeg niet teveel in de oven.
  • Prik met een vork in de bodem.
  • Meng frangipane: 50 g amandelpoeder met 50  g bloemsuiker - 1 ei - melk, meng goed. 
  • Breng deze vulling op de taartbodem. 
  • Ontvel de tomaat, snij in vier, ontpit. 
  • Beleg de frangipane met de tomaat, dicht tegen elkaar, afkruiden. 
  • Strooi de kaas en de amandelschilfers erover. 
  • Bak 35 minuten in voorverwarmde oven van 200 °C.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten