5 plakjes bladerdeeg vierkant
3 tomaten - peper en zout
Frangipane: 100 g amandelpoeder - 20 g bloemsuiker - 1 ei - 1/2 dl melk - 2 el amandelschilfers - 100 g gemalen kaas
- Leg de plakjes bladerdeeg in de vorm, 1 cm over elkaar, kleef aan elkaar met water.
- Laat rusten. Dan krimpt het deeg niet teveel in de oven.
- Prik met een vork in de bodem.
- Meng frangipane: 50 g amandelpoeder met 50 g bloemsuiker - 1 ei - melk, meng goed.
- Breng deze vulling op de taartbodem.
- Ontvel de tomaat, snij in vier, ontpit.
- Beleg de frangipane met de tomaat, dicht tegen elkaar, afkruiden.
- Strooi de kaas en de amandelschilfers erover.
- Bak 35 minuten in voorverwarmde oven van 200 °C.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten