Avocadotaart
Vulling: 5 heel rijpe avocado’s
- 2 citroenen - 150 g agave siroop - 150 g kokosolie, gesmolten - ¼ kl vanille extract - ½
kl rozenwater
Bodem: 45 g amandelen - 150 g dadels
- 65 g paranoten - 35 g
pecannoten –
2 kl kokosolie, gesmolten - 50 g
kokosschilfers
-
Neem een
ronde springvorm (ongeveer 21cm) en vet hem in.
-
Doe de
amandelen, dadels, paranoten en pecannoten in een kom met water. Laat één uur
weken.
-
Giet het
water weg en mix de ingrediënten samen
met de kokosschilfers en de gesmolten kokosolie tot een kruimelig mengsel.
-
Doe het
mengsel in de springvorm en druk gelijkmatig aan met een lepel.
Zet de bodem
minimaal 20 minuten in de vriezer om hard te worden.
Vulling
-
Snijd en
schil de avocado's.
Mix het vruchtvlees samen met het citroensap, de agavesiroop, gesmolten kokosolie, vanille extract en het rozenwater tot een smeuïge textuur.
Mix het vruchtvlees samen met het citroensap, de agavesiroop, gesmolten kokosolie, vanille extract en het rozenwater tot een smeuïge textuur.
-
Haal je
bodem uit de koelkast en stort de vulling in de springvorm.
Zet 30 minuten in
de vriezer, en daarna nog een uurtje in de koelkast.
-
Verwijder
voorzichtig de springvorm, zet de taart op een mooie schaal en werk af met
zeste van citroen.
kl: koffielepel
Geen opmerkingen:
Een reactie posten