Tapenade: 5 ansjovisfilets - 150 g zwarte ontpitte olijven
(blik) - 3 teentjes knoflook –
35 g uitgelekte fijne kappertjes - 5 elp
olijfolie - citroensap
100 g bladerdeeg plakjes uitgerold - 1 eigeel
Bereid
eerst de tapenade.
-
pel het knoflook. Stamp de ansjovisfilet,
olijven, knoflook en kappertjes in een vijzel fijn of pureer kort met de mixer of cutter.
- Roer
op het laatst de olijfolie door de smeuïge pasta. proef.Breng op smaak met citroensap
-
Rol het bladerdeeg uit tot een vierkante lap van 2 mm dik.
-
Bestrijk met tapenade, maar boven en onder 1,5
cm vrijhouden
-
Het bladerdeeg strak oprollen en instrijken met
losgeroerd ei.
-
Verpakken in folie en 2 uur laten rusten in
koelkast, zodat de rol gemakkelijk in schijfjes snijdbaar is. (0,5 cm dik).
-
De schijfjes op een antikleefmat of op
bakpapier schikken plat met nog wat ruimte om uit te zetten. Ongeveer 15 tot 20
minuten bakken op 200°C goudbruin, goed van binnen gebakken.
Variaties :Boursin met gerookte zalm of met ham en Boursin enz.
lekker lauw of koud, ofwel 5 tal minuten opwarmen op 120°C
lekker lauw of koud, ofwel 5 tal minuten opwarmen op 120°C
Geen opmerkingen:
Een reactie posten