4 personen:
Pasta- 300 g Semola di grano Duro (De Cecco)- ook te koop bij de AVEVE
Pasta- 300 g Semola di grano Duro (De Cecco)- ook te koop bij de AVEVE
3
eieren - ½ koffielepel zout
Vulling - 500 g kastanjechampignons - 1 ajuin - 1 teentje
look - 2 eetlepels olijfoli e- 50 g geraspte parmezaan- peper en zout
Saus- 50 ml olijfolie- 10 salieblaadjes
Voor de pasta
-
Doe de
bloem in een ruime kom en maak in het midden een kuiltje
-
Doe de
eieren in het kuiltje en voeg het zout toe
-
Kneed dit
alles in ca. 5 min tot een soepel deeg
-
Wikkel een
vochtige doek rond het deeg
-
Laat 30
min. rusten op kamertemperatuur
Voor de vulling
-
Pel de ui
en look. Hak fijn. Reinig de champignons en hak fijn
-
Doe de
olijfolie in een pan en fruit de look en ui een 5-tal minuten
-
Voeg de
champignons toe. Kruid met peper en zout
-
Laat 15
minuten pruttelen en roer af en toe om. Laat afkoelen
-
Meng er de
parmezaan onder en breng op smaak met peper en zout
Saus
-
Snij de
salieblaadjes in reepjes
Doe de olie en salie samen in een potje
Laat 5 minuten op niet te hoog vuur pruttelen (zorg dat de blaadjes niet verbranden)
Doe de olie en salie samen in een potje
Laat 5 minuten op niet te hoog vuur pruttelen (zorg dat de blaadjes niet verbranden)
Afwerking:
-
Rol nu de
pasta uit met een pastamachine.
-
Leg een
beetje van de vulling in het midden, smeer in met water en vouw dicht
- leg op een droge handdoek
- druk de rand goed dicht.
- Breng een pot met ruim licht gezouten water aan de kook
- Kook de ravioli in 3 minute
- Dresseer de ravioli met de saliesaus
- Serveer er eventueel versgeraspte parmezaan bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten