banketbakkersroom : 250g verse melk - 2 eidooiers - 60 g suiker
- 20 g vanillepudding poeder - 50 g boter
laat melk en vanillepudding en suiker, opkoken al roerend met een garde, voeg 2 dooiers
(het moet koken om de bloemsmaak eruit te hebben ook met ei erbij) breng de boter erbij voor de glans en een zachte fluweel achtige smaak.
laat afkoelen, leg er een plastiek folie bovenop om geen velvorming te hebben
deeg : voor 24 diam
150g bloem - 100 g ongezouten boter - 50g bloemsuiker - 1 dooier - 1 g zout
meng alle ingrediënten, kneed niet langer dan nodig,
rol uit in een vorm, laat koelen voor één nacht in koelkast
dek af met bakpapier en voeg er gedroogde erwten aan toe
bak af op 180°C 15 min. haal papier eraf, bak nog 5 min
afwerking, breng de afgekoelde pudding bij garneer met schijfjes aardbeien boven elkaar
garneer met munt en bloemsuiker
Geen opmerkingen:
Een reactie posten