Ingrediënten :
6 stukken witlof - 1 appel - druivenpitolie - peper zout - muskaatnoot
1 kg aardappelen -1 teentje look - 1 ui - peper en zout - muskaatnoot - 3 soeplepels geitenkaas
of andere kaas naar keuz
- snij de witlof in twee en versnij verder in reepjes,
- stoof aan in druivenpitolie, laat karameliseren
- voeg de fijn versneden appel toe en breng op smaak
- kook de aardappelen in bouillon met look en ui versneden, kook gaar, giet af maar houd de bouillon
- om de aardappelen smeuïg te maken
- plet met een stamper en voeg geitenkaas bij
- breng op smaak
- neem een vuurvaste schotel, of bord, breng er een inox ring op, beleg met 2 cm witlof en daarboven ook een 2 cm aardappelpuree
- warm op in de oven op 180°C - 10 tal minuten
- bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas
kan opgediend worden met vis of vlees
of Vegetarisch, met andere extra groenten .
Variatie met in lagen leggen met andere groenten is ook mogelijk
kan in kleine ringen gemaakt worden en als bijgerecht
kan in kleine creuset potjes bereid worden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten