250 g bloem - 75 g suiker - 1 ei - snuifje zout - 125 g koude boter
of aankopen klaargemaakt
Vulling
1 citroenen - 1 sinaasappels - 2 dl room - 5 eieren - 150 g suiker - 10 g maïsmeel - vanille essence
Bodem
- Neem een pot en meng alle ingrediënten tot een vast deeg.
- Laat rusten in koelkast 30 minuten
- Rol uit in een vorm van 26 cm diam (kan ook in de vorm geduwd worden)
- Laat rusten in koelkast 30 minuten.
- Blind bakken (met papier en gedroogde erwten), voor 10 min 200 °C. 5 minuten zonder papier.
Vulling : flan
- Pers de citroen en sinaasappel uit, meng de room en de eieren en suiker en maïsmeel en vanille essence. Giet de vulling op de voorgebakken taart, mag tot aan de rand komen.
- Bak in de oven op 180 °C tijd : 30 - 40 minuten.
- Schud aan de taart om te controleren indien de vulling vast wordt,
- Laat koelenen en zo verder opstijven.
- Bestrooi met bloemsuiker, als deze afgekoeld is.
Naar keus : 100 g eiwitten en 200 g suiker opkloppen tot pieken, op de taart brengen onregelmatig en met een brander afwerken. Of onder de warme gril lichtjes kleuren.
komt de citroen niet teveel uit als smaak?
BeantwoordenVerwijderenLijkt me wel lekker maar 2 citroenen schrikt een beetje af om te gebruiken?