Een koffiemousse met chocoladecrumble en peer
1 dl espresso - 2 tl oploskoffie - 2 tl amandelsiroop - 15 g suiker^^250 g mascarpone (of platte kaas) – 1 g zout - 2 blaadje gelatine van 3 gram - 250 g slagroom
- Week de gelatine in koud water.
- Los de gelatine op in de warme espresso en voeg de oploskoffie, amandelsiroop en suiker toe.
- Sla de mascarpone luchtig en voeg beetje bij beetje de espresso toe.
- Voeg het zout toe, dit versterkt de koffiesmaak.
- Sla de slagroom luchtig, meng onder de espressomascarpone.
Crumble van chocolade en amandel
Receptuur voor 425 gram
100 g bloem - 100 g witte basterdsuiker - 100 g amandelpoeder -40 g cacaopoeder - 100 g koude boter, in blokjes gesneden
- Meng alle ingrediënten behalve de boter in de kitchenAid met de K-kneder.
- Voeg de koude blokjes boter toe.
- Verkruimel tussen je handen op een bakplaat.
- Bak af op 120 °C. gedurende 30 minuten.
Afwerking
Leg de mousse in het midden en garneer met de crumble en karamel of chocoladesaus, garneer met een gedroogde peer en een verse peer.
Dit kan je een dag op voorhand bereiden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten