6 personen: 250 g ricotta – 120 g volle room – ¼ kl
vanille – ¼ kl sinaasappelzeste – 2 eiwitten – 120 g suiker
Seizoensfruit: 2 rabarberstengels
– zwarte bessen – aardbeien – braambessen – frambozen naar keus
Tip: kan ook met Griekse
yoghurt of mascarpone
Ricotta
-
Laat de ricotta 4
tal uur of een nacht uitlekken in een
neteldoek of in een koffiefilter. Plaats in de koelkast.
-
Klop de room half
dik op en meng onder de ricotta samen met de 80 g suiker en de
sinaasappelzeste.
-
Klop het eiwit op
met 20 g suiker (is steviger)
-
Meng onder elkaar.
Rabarberkrullen
-
Vul een kom met water en
ijsblokjes en zet opzij.
-
Schaaf met een dunschiller linten
van de rabarberstengel.
-
Snijd elk lint overdwars in
stukken van 10 cm en leg ze in het ijswater.
-
Zet de kom minstens 1 uur in de
ijskast, zodat de rabarber kan opkrullen.
-
Dep droog vlak voor het opdienen.
Rabarbercompote
-
Doe de zwarte bessen of de versneden rabarber
of aardbeien, voor de compote in een kleine pan met de overgebleven 20 g suiker
en sap van sinaasappel.
-
Breng aan de kook en roer tot de suiker
opgelost is.
-
Kan gemixt worden of in een compote opgediend
worden met de ricotta
Opdienen
-
Vul een glaasje of een kommetje met de
ricotta, breng er de rabarberkrullen bovenop, overgiet met de afgekoelde
compote.
-
Garneer met een muntblaadje of een bloempje.
Op de wijze van yotam ottolenghi :aangepast versie door MIMI is vereenvoudigd
Geen opmerkingen:
Een reactie posten