Konijn met tomaat
4 personen
1 konijn van ongeveer
1 kg, in stukken (check of de kop, de lever en de niertjes erbij zitten, die
geven een lekkere, intense smaak aan je stoofpot!) - 20 g bloem – olijfolie – solo
3 takjes rozemarijn -
6 tenen knoflook, geplet - 1/2 fles droge, witte Italiaanse wijn – 100 g
pancetta - handvol olijven zonder pit - 4 grote, rijpe tomaten, ontpit en
fijngehakt of ½ l tomaten in blik – 1 kl venkelzaadjes - versgemalen zwarte
peper - grof zeezout of Maldon zeezout
- Verwarm de oven voor
op 180 °C.
- Kruid de stukken
konijn met peper en zout.
- Bak de stukken konijn
aan in olijfolie gemengd met solo in een stoofpot.
- Leg de stukken konijn
op keukenpapier om het overtollige vet weg te nemen.
- Doe de rozemarijn en
de knoflook in dezelfde pot en bak ze aan tot de knoflook zacht is, maar niet
verkleurd.
- Voeg de witte wijn
toe, wacht tot die kookt en doe dan de rest van de ingrediënten en het konijn
erbij.
-
Doe het deksel op
de pot en schuif hem voor een uurtje in de oven.
-
Werk af met
olijven en verse groene takjes rozemarijn.
Dien op met risotto
Geen opmerkingen:
Een reactie posten