1 dl groentebouillon
1 kl gedroogde munt of 10 blaadjes verse munt
200 g mascarpone of Philadelphiakaas of ricotta
citroensap
asperges - radijs - microscheuten - peper
mozzarella of andere garnituur
- Kook de erwten in de bouillon 3 minuten (Thermomix)
- Mix met de munt op hoge snelheid, tot een perfecte mousse.
- Meng er de mascarpone onder.
- Klop 1 eiwit op en meng onder de mousse.
- Breng op smaak met citroensap.
Variatie: Je kan het sap van kikkererwten opkloppen met de keukenrobot en het schuim eronder mengen.
Garnituur: Snijd de topjes van de asperges in vier.
Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes.
Microscheuten : radijs - rode kool - boerenkool
Of cress naar keus
Gerookte vleessoorten, bv gerookte eend - gerookte rivierpaling of forel
Vegetarisch: Mozzarella
Organisatie: de mousse kan een dag op voorhand bereid worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten