4 à 6 personen ---Vegetarisch
Bodem : 200 g bloem - 100 g boter - 1 ei
Vulling
3 witlofstronken – 200 g gemengde paddenstoelen - peper en zout
25 g boter - 1 eetlepel olie - Ricotta - 2 eieren
naar keus geitenkaas - 50 g walnoten of andere noten
BEREIDEN Deeg of aankopen klaargemaakt
Meng voor de bodem de bloem met een mespunt zout in een kom en snijd de boter er met 2 messen doorheen tot het er als broodkruimels uitziet.
Voeg het met 20 ml ijskoud water losgeklopte ei toe aan het kruim en vorm met een koele hand er snel een samenhangend deeg van.
Laat 30 minuten afgedekt in de ijskast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng voor de bodem de bloem met een mespunt zout in een kom en snijd de boter er met 2 messen doorheen tot het er als broodkruimels uitziet.
Voeg het met 20 ml ijskoud water losgeklopte ei toe aan het kruim en vorm met een koele hand er snel een samenhangend deeg van.
Laat 30 minuten afgedekt in de ijskast rusten.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vulling
Snijd de witlofstronkjes in blokjes alsook de champignons.
Bak deze in de boter en olie 15 minuten met de snijkant onder tot het zacht en goudgeel is.
Bak ze nog 10 minuten.
Meng de groenten met de ricotta en de losgeklopte eieren, kruid af.
Haal het deeg uit de ijskast, kneed het nog even 'wakker'.
Rol het uit en leg dit op de bodem van de springvorm.
Of individuele vormpjes of koop ze aan.
Smeer de vulling goed vol over de bodem
Strooi er zout en peper over
Bak de taart in de oven gedurende 20-25 minuten.
Springvorm (Ø 20 cm)
Zelf een taartbodem maken, is zo gebeurd en zoveel lekkerder.
Gebruik nooit bladerdeeg voor een bodem, die wordt niet knapperig.
Men kan voorgevormde vormpjes vullen.
Kan 1 dag op voorhand en 10 minuten opwarmen in een oven van 180 °C.
Variatie: paprika en wortelen en tomaten alles naar keuze.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten