Bereiding mosselen
2 kg mosselen – 2 uien - 1 tak witte selder – 2 tenen knoflook - tijm enkele takjes -
laurier - 1 dl witte wijn
Garnituur van groenten
1 prei – 1 wortel – 1 sjalot – 1 puntpaprika – 2 teentjes look –
1 courgette – 2 takjes witte selder
fijn gesneden bieslook of kervel of basilicum
Marinade : 3 lepels mirin (rijstazijn) – 3 lepels olijfolie of basilicumolie
Bereiding mosselen
Neem een grote kookpot en breng al de groenten onderaan in de pot met een scheut water en witte wijn. Zet op een hoog vuur. Binnen de 10 minuten zijn alle mosselen open, even goed schudden.
Laat afkoelen. Haal de mosselen eruit met een lepel, beschadig ze liefst niet
Fijne groenten
Snijd alle groenten heel fijn.
Snijd alles in de lengten in fijne reepjes en neem een groot mes om in brunoise te snijden.
Schil de courgette of komkommer niet.
Snipper de look en sjalotje heel fijn.
Snipper de bieslook heel fijn als garnituur.
Marineer de Fijne groenten
Breng een scheut mirin, rijstazijn over de groenten, deze mogen een nacht trekken in de koelkast. Kruid het geheel af met peper en zout.
Breng een geut goede olijfolie bij de marinade.
Proef breng op smaak.
Tip : met geraspte Gember kan dit ook lekker zijn
Opdienen
Breng onderaan in een kommetje of lepel de fijne groenten, leg er 3 mosseltjes op.
Garneer met fijn versnipperde bieslook of kervel of basilicum
• Tip: alles kan tot 2 dagen op voorhand bereid worden, zorg dat de mosselen niet uitdrogen, leg ze in het afgekoelde mosselvocht.
• Je kan wat mosselvocht bij de marinade brengen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten