dinsdag 14 mei 2013

Baby kreeft met paprika bouillon / asperges


Weeg de kreeft en reken 1 minuut koken per 100 g
laat de kreeft koken in een bouillon van 1  ui -10  peperkorrels - 1 kfl  zout - selderblaadjes
neem de kreeft vast aan de kop en dompel eerst de kop onder zodat deze onmiddellijk dood is
koel de kreeft af onder koud water
laat de eiwitten stollen
snij de kreeft aan de kop op de streep door met de punt van een groot  mes naar achter snijden staartkant
in één keer, goed doorduwen. Haal darmkanaal uit. Geef een klop met de achterkant van een mes op de poten voor en achterkant, zo kan je gemakkelijk het vlees eruit halen. doe dit ook met het lichaam gedeelte.

neem de karkas en bak deze goed aan (geurig), voeg een ui en teentje look bij, overgiet met water een geut witte wijn of sherry of Noilly Prat en een lepeltje tomatenpuree, peper en zout. laat op een zacht vuur 30 tal minuten trekken.
zeef, laat inkoken en breng op smaak

2 paprika's  halveren en op een bakplaat leggen onder de grill plaatsen in de oven, tot het vel zwart geblakerd is
verwijder het zwarte vel. (de paprika is gaar en zoet van smaak) te koop in bokaal

Mix de kreeftenbouillon met de paprika, breng op smaak met een klont boter.
proef, kruid eventueel bij
snij 1 paprika in slierten en breng bij de kreeftenbouillon
schil asperges en kook beetgaar. (gebruik het vocht voor de bouillon)
dien de kreeft op in een soepbord met eventueel asperges of andere groenten en koriander 
  • variatie met tomaat en paprika
  • met zalm of andere vissoorten 
  • weinig calorieën en feestelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten