zaterdag 26 oktober 2013

Halloween taart met pompoen en appelen




Voor 8 personen : 150 g rozijnen - 1 kg appelen  - 1 kg pompoen - 260 g suiker  - 1 eetlepel kaneelpoeder – sap van 1 citroen - 430 g bloem - 360 g solo - poeder suiker -3 eierdooiers - 7 g zout -2 eetlepels koud water




  •    Leg de rozijnen in een bodem water zodat ze kunnen opzwellen
  •   Schil de appelen en de pompoenen en snij ze in blokjes van 1 cm
  • Voeg er 250 g suiker, de kaneel, het citroensap en de rozijnen aan toe
  •  Laat dit ongeveer 1 uur marineren.
  •  Doe ondertussen de bloem in een mengkom en maak een kuiltje in het midden.
  • Voeg Solo, de rest van de suiker en 2 eierdooiers, zout en water toe
  •  Meng dit alles tot er een mooi glad deeg ontstaat
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en snij er een ronde plak uit om de bodem van een ronde
  • vorm 24 diam mee te bedekken.Laat rusten in de koelkast 
  • laat 10 minuten blind bakken (beleg met bakpapier en bakbonen ) 180°C
  • Snij vervolgens een reep van 5 cm breed uit het deeg en bedek daarmee de ring van de taartvorm
  • Doe de appel-pompoenmassa in de voorgebakken vorm.
  • Zorg ervoor dat de massa goed is verdeeld en druk ze lichtjes aan.
  •  Beleg de massa met dunne reepjes deeg en smeer de bovenkant van het deeg in met eigeel om na het bakken een mooie kleur te bekomen.
  • Bak de taart 45 minuten in een oven op 170 °C.
  • Neem de taart uit de oven en laat eerst even afkoelen.
  • ontvorm en bestrooi de taart met poedersuiker.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten