dinsdag 18 november 2014

Zeewolf met pompoen en champignons


300 g butternutpompoen - vetstof - zout - peper - citroen
spruitjes 8 stuks 
250 g akkerchampignons (anijssmaak ) of elke andere champignon 
120 g vis per persoon 
olijfolie 
wijn azijn 

crumble van gedroogde uien , te koop in elke winkel 


Pompoen : schil de pompoen, snij in stukken, kook in wat kippenbouillon, giet het vocht af, 
                  pureer de butternut met boter en citroensap, proef, breng op smaak 
                  kan op voorhand bereid worden 

spruitjes : haal de blaadjes van de spruiten, kook 1 minuut in kokend gezouten water, giet af, 
                 verfris onder koud water, om de groene kleur te behouden 

champignons : bak in een brede pan, met boter op een hoog vuur, kruid goed af met peper en zout.

Vis: proportioneer de vis, leg in een ingevette schotel, kruid wat af , bak in de oven op 180°C 
        10 minuten, tot het vlees mooi wit is
        of bak in een pan 

dien op : in een diep bord , in het midden een lepel pompoenpuree, daarop de vis 
               garneer met champignons en spruit blaadjes (of erwten of boontjes of zeewier ) 
               garneer met de gedroogde uien

              hier moet geen saus bij, de pompoen is de saus, opgewerkt met echte boter 
              van de rest van de spruiten, maak je een puree zoals van de pompoen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten