6 pers.
250 g pompoen – 1 middelgrote rode biet – 300 g pastinaak – 1 grote ui – 1 bakje beukenzwammen of andere
champignons
Kruiden:
3 teentjes look – 2 blaadjes laurier – verse tijm – rozemarijn – olijfolie –
peper – zout
150 g
feta of Parmezaanse kaas of mozzarella
of emmenthaler
– 2 el
walnoten of andere noten - of chia of sesamszaad
-
Schil de pompoen, verwijder de
zaden en snijd in 2 tal cm stukken.
-
Schil de pastinaak en rode biet en
snijd in kleinere stukken va 1 cm.
-
Snijd de ui in brunoise.
-
Reinig de champignons. Controleer de
aarde aan de voet, wrijf het voorzichtig af.
-
Meng alle groenten in een
ovenschaal. Kruid met versgemalen peper en zout.
-
Meng er de gekneusde look, verse
kruiden. Overgiet met olijfolie.
-
Zet in het midden van de
voorverwarmde oven van 200 °C.
-
Haal na 30 minuten uit de oven.
-
Kijk of de groenten net niet gaar
zijn.
-
Verdeel er dan de verkruimelde
feta of andere kaas erover.
-
Plaats terug in de oven voor 15
minuten.
-
Voeg er voor het serveren de
gehakte noten aan toe.
Variatie, met aardappelen, met spek, vis, kip, enzovoort, in blokjes snijden er alles eronder mengen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten