zondag 4 augustus 2019

BBQ sausjes: met yoghurt en groene kruiden en met zongedroogde tomaten en amandelen

Groene kruidenyoghurt
1 handvol groene kruiden: 
bieslook, kervel, citroenmelisse, munt, zurkel, basilicum, peterselie.... 
zonnebloemolie 
vaste yoghurt: of de yoghurt door een zeef laten uitdruppen
smaakgevers: citroen, zout, peper


  • Mix alle kruiden met een staafmixer of thermomix, voeg olie toe zodat je een smeuïge massa bekomt, meng met de yoghurt of platte kaas of type philadelphia of mayonaise 
  • Breng op smaak met de smaakgevers.


Rode tomatenpestosaus

5 el zongedroogde tomaten met olie - 1 teentje look - 3 el tomaten uit blik of passata - 4 tal el amandelpoeder - dr tabasco 


  • Mix alles met de thermomix tot een mooi smeuïge pasta. Breng op smaak. 
  • Dit kan eventueel nog gemengd worden met ricottakaas 
Deze sausjes zijn lekker ook bij gerookte vissoorten of hamsoorten en alle salades.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten