Ricottamousse (Thermomix)
6 personen
350 g ricotta - 120 g volle room - 1 dl
appelmoes of confituur van frambozen of andere – ¼ kl vanille
Garnituur: handvol notenmengeling
Tip: kan ook met Griekse yoghurt of mascarpone
Appelmoes
-
Maak een appelmoes in een Thermomix en mix
heel fijn, breng op smaak met vanille-essence en snufje kaneel.
Ricottamousse
-
Plaats de klopper op het mes.
-
Klop de room half dik op 3 seconden, breng de
moes erbij en de ricotta, meng 3 seconden, 2 tot 3 keer, controleer telkens,
schraap even bij.
Opdienen
-
Dien op in een glaasje of op
een bord zoals afbeelding.
-
Versier eventueel met een
staafje kaneel en een paar schijfjes gedroogde appel of gehakte noten. (6 sec/5) of bloempjes
annassalie zoals de foto.
Thee van ananassalie maken – vers van smaak
U kunt van ananassalie het hele jaar door van
genieten. Gebruik hiervoor de groene blaadjes. Geef deze in een mok en giet er
kokend water overheen. Laat de thee 10 minuten trekken. Het beste resultaat
krijgt u als u de mok afdekt.
In de herfst en vroege winter kunt u ook de prachtige bloemen bij uw theemengsel doen.
In de herfst en vroege winter kunt u ook de prachtige bloemen bij uw theemengsel doen.
Ananassalie over het dessert
De rode, buisvormige, knalrode bloemen, die in de
herfst zijn uitgekomen, doen het goed op desserts. Cake krijgt een verrassend
fris smaakje als u jonge, gesnipperde ananasblaadjes onder het deeg mengt.
Ze hebben een zoete smaak, want ze hebben een druppeltje nectar in hun bloembuis verstopt. Soms snipper ik ze fijn. Dan heb je een rood strooisel dat je dessert VIP-allures geeft. Een goed idee voor de feestdagen.
Ze hebben een zoete smaak, want ze hebben een druppeltje nectar in hun bloembuis verstopt. Soms snipper ik ze fijn. Dan heb je een rood strooisel dat je dessert VIP-allures geeft. Een goed idee voor de feestdagen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten