Hapje 6 à 8 personen :
1 ui fijngesnipperd, 250 g aardpeer- 100
g gerookte paling of forel in stukjes – 4 hazelnoten – 10 cl melk – 10 cl culinaire room – 10
boter
- Schil de aardperen en snijd ze in plakken
- Stoof de fijngesnipperde ui aan in boter
- Voeg er de schijfjes aardpeer aan toe
- Breng op smaak met peper en zout, giet er de melk en de room bij en laat 20 tot 30 minuten garen op een zacht vuur. (giet af maar bewaar het vocht op te mixen
- Mix de massa vervolgens tot een romige crème met wat kookvocht
- Breng de warme aardpeercrème op de bodem van kleine kommetjes daarop een stukjes paling of forel of gebakken stukjes coquille. Garneer met hazelnoot gehakt en wat bieslooksnippers
De
aardpeer, topinamboer, knolzonnebloem of Jeruzalemartisjok (smaak van een
artisjok)
Zoals
de naam, aardpeer, al doet vermoeden worden de ondergrondse delen
(wortelknollen) gebruikt. Deze wortels bevatten fructanen, biotine, calcium,
ijzer, natrium en inuline, die niet alleen mensen met diabetes mellitus ten
goede komt. Ook is bekend dat de wortels geen nitraten opslaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten