vrijdag 1 februari 2013

Verrine van gerookte zalm met groene appel



Verrine van gerookte zalm en groene appel
Hapje 6 glaasjes
 ½ citroen - ¾ groene appel - 1 lente-uitje - 100 g gerookte zalm - 100 g verse magere kaas - 2 eetlepels room - zwarte peper


  •  Snijd de zalm fijn. 
  •   Meng de kaas met room en peper en zout
  •   Pers de ½ citroen uit en meng het sap in een kom met de in kleine blokjes (2mm) gesneden halve appel (niet geschild).
  •  Snijd het resterende kwartje appel in fijne schijfjes en besprenkel met citroensap.
  • Verdeel de appelblokjes over de 6 glaasjes, schep er de zalm boven op en eindig met de verse kaas. 
  • Werk af met het fijngesneden uitje.
  •  Dek af en zet in de koelkast 
  •  Versier net voor het opdienen met een flinterdun schijfje  appel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten