Amarettini : 2 eiwitten – zout - 200 g
suiker - 200 g gemalen amandelen
- 3 druppels amandelaroma - 250 g mascarpone - 100 g suiker - 2 dl room 40% -
schil van ½ onbespoten citroen - merg van 1 vanillestok - 350 g ananas of ander fruit volgens seizoen.
- 3 druppels amandelaroma - 250 g mascarpone - 100 g suiker - 2 dl room 40% -
schil van ½ onbespoten citroen - merg van 1 vanillestok - 350 g ananas of ander fruit volgens seizoen.
garnituur : 1 dl puree van
frambozen
Amarettini:
- Klop de eiwitten schuimig met een snuifje zout.
- Voeg langzaam 200 g suiker toe en klop het eiwit stijf
- Spatel voorzichtig de gemalen amandelen en de essence erdoor
- Maak met behulp van 2 kflep kleine bergjes van de massa op een met bakpapier bekleed bakblik.
- Laat de amarettini ca. 1 uur drogen op 120 °C
- Eenvoudiger kan met boudoir koekjes of speculoos
- Roer de mascarpone en de room en de rest van de suiker door elkaar
- Roer de zeste (alleen gekleurde deel van de pel) goed gewassen van de citroen en vanillemerg erdoorheen (opensnijden op een plank en het merg eruit halen met een mes )
- Zet het mengsel koud weg
- Maak
de ananas of ander fruit schoon en snijd ze in blokjes
Verbrokkel ongeveer 10 amarettini
Maak in 4 dessertglazen laagjes met de verbrokkelde amarettini,
de mascarpone en de ananas en laagje frambozencoulis zo kan je afhankelijk van het glaasje opbouwen
tip: breng de citroen in een koffielepel bicarbonaat met 2 dl water, dit bestrijd de sproeistoffen van de citrusvruchten. droog goed af om gemakkelijker de zeste er af te halen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten