vrijdag 1 februari 2013

Mascarpone crème met ananas en Amarettini koekjes


Amarettini : 2 eiwitten – zout - 200 g suiker - 200 g gemalen amandelen 
- 3 druppels amandelaroma - 250 g mascarpone - 100 g suiker - 2 dl room 40% - 
schil van ½ onbespoten citroen - merg van 1 vanillestok - 350 g ananas  of ander fruit volgens seizoen. 
garnituur : 1 dl puree van frambozen

Amarettini:
  •   Klop de eiwitten schuimig met een snuifje zout.
  •  Voeg langzaam 200 g suiker toe en klop het eiwit stijf
  •  Spatel voorzichtig de gemalen amandelen en de essence erdoor
  • Maak met behulp van 2 kflep kleine bergjes van de massa op een met bakpapier             bekleed bakblik. 
  • Laat de amarettini ca. 1 uur drogen op 120 °C
  • Eenvoudiger kan met boudoir koekjes of speculoos 
 mascarpone

  • Roer de mascarpone en de room en de rest van de suiker door elkaar
  •  Roer de zeste (alleen gekleurde deel van de pel) goed gewassen  van de citroen en vanillemerg erdoorheen (opensnijden op een plank  en het merg eruit halen met een mes )
  • Zet het mengsel koud weg
  • Maak de ananas  of ander fruit schoon en snijd ze in blokjes 
  • Verbrokkel ongeveer 10 amarettini
  • Maak in 4 dessertglazen laagjes met de verbrokkelde amarettini, 
  • de mascarpone en de ananas  en laagje frambozencoulis zo kan je afhankelijk van het  glaasje opbouwen

    tip: breng de citroen in een koffielepel bicarbonaat met 2 dl water, dit bestrijd de sproeistoffen van de citrusvruchten. droog goed af om gemakkelijker de zeste er af te halen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten