1 butternutpompoen - 2 kleine uien - 2 wortelen (fijngeraspt) - 2 dl kokosmelk – 2 dl groentebouillon – 1 afgestreken eetlepel kurkuma – 1 koffielepel gemalen komijn – 1 koffielepel gemalen koriander – 1 koffielepel currypoeder - 2 teentjes knoflook – 1 klein rode chilipeper, zaadlijsten verwijderd en fijngesnipperd – 1 klein stukje gember – 4 eetlepels arachideolie – peper van de molen en zeezout – koriander of platte peterselie
- Schil de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de pitten.
- Snijd het vruchtvlees in stukken van ongeveer 2 cm.
- Snijd de uien grof.
- Hak de knoflook en de gember en de chilipeper fijn .
- Verhit de arachideolie in een grote diepe pan en laat hierin de gember, de chilipeper en de knoflook, uien zachtjes aanfruiten.
- Strooi de komijn, koriander en kurkuma over de uien en laat 2 minuten meestoven
- Voeg vervolgens de stukken pompoen toe wanneer de uien glazig zijn en laat de pompoen gedurende een 5 tal minuten al roerende meestoven op een laag vuur.
- Voeg vervolgens de geraspte wortelen, kokosmelk en de groentebouillon toe en breng alles zachtjes aan de kook.
- Laat de pompoen curry 20 tal minuten zachtjes sudderen, tot de saus ook dikt.
- Breng op smaak. Men kan groentebouillon gebruiken of miso om de smaak de accentueren.
- Bestrooi met versnipperde koriander of peterselie.
Variatie: sojascheuten toevoegen de laatste 2 minuten voor het opdienen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten