vrijdag 3 oktober 2014

Witloof gevuld met chutney, nootjes en korst van gedroogde ham en geitenkaas



 (Voor 24 stuks) 12 stuks miniwitloof (chiconettes) – 100 g gedroogde ham – 100 g verse geitenkaas – 50 g vetstof – 50 g broodkruim


De vulling: 2 fijngehakte sjalotten – 1 geperste knoflookteen – ½ dl olijfolie – 100 g suiker – 1 dl rode wijnazijn – 2 dl appelsap – sap en geraspte schil van 1 limoen – 1 klp geraspte gember – cayennepeper – 200 g gedroogde pruimen – 150 g fijngehakte noten (walnoot, amandel, hazelnoot, pistache enz…) – 1 elp fijngehakte munt – peper en zout.


kook het witloof en laat drogen tussen een keukenhanddoek 
snij de witloof in twee
haal het binnenste wat uit zodat er een holte onstaan 

Vulling  

bak de sjalotte met look in wat olie, strooi er wat suiker over.
blus de suiker met wijnazijn en appel en limoensap 
voeg wat limoenrasp, gember, snuifje cayennepeper, en zout bij 
laat tot de helft inkoken, voeg de pruimen, noten en munt toe

laat afkoelen

Vul het witloof met de chutney, garneer met de fijngesneden ham en kaas
meng boter met broodkruim en strooi over het witloof

dit kan allemaal op voorhand gemaakt worden, plaats in een vuurvaste schotel
verwarm de oven op 180°C

Laat kleuren en opwarmen of gratineer eventjes onder de grill

         



Geen opmerkingen:

Een reactie posten