(Voor 24
stuks) 12 stuks miniwitloof (chiconettes) – 100 g gedroogde ham – 100 g verse
geitenkaas – 50 g vetstof – 50 g broodkruim
De vulling: 2 fijngehakte sjalotten – 1 geperste
knoflookteen – ½ dl olijfolie – 100 g suiker – 1 dl rode wijnazijn – 2 dl
appelsap – sap en geraspte schil van 1 limoen – 1 klp geraspte gember –
cayennepeper – 200 g gedroogde pruimen – 150 g fijngehakte noten (walnoot,
amandel, hazelnoot, pistache enz…) – 1 elp fijngehakte munt – peper en zout.
kook het witloof en laat drogen tussen een keukenhanddoek
snij de witloof in twee
haal het binnenste wat uit zodat er een holte onstaan
Vulling
bak de sjalotte met look in wat olie, strooi er wat suiker over.
blus de suiker met wijnazijn en appel en limoensap
voeg wat limoenrasp, gember, snuifje cayennepeper, en zout bij
laat tot de helft inkoken, voeg de pruimen, noten en munt toe
laat afkoelen
Vul het witloof met de chutney, garneer met de fijngesneden ham en kaas
meng boter met broodkruim en strooi over het witloof
dit kan allemaal op voorhand gemaakt worden, plaats in een vuurvaste schotel
verwarm de oven op 180°C
Laat kleuren en opwarmen of gratineer eventjes onder de grill
kook het witloof en laat drogen tussen een keukenhanddoek
snij de witloof in twee
haal het binnenste wat uit zodat er een holte onstaan
Vulling
bak de sjalotte met look in wat olie, strooi er wat suiker over.
blus de suiker met wijnazijn en appel en limoensap
voeg wat limoenrasp, gember, snuifje cayennepeper, en zout bij
laat tot de helft inkoken, voeg de pruimen, noten en munt toe
laat afkoelen
Vul het witloof met de chutney, garneer met de fijngesneden ham en kaas
meng boter met broodkruim en strooi over het witloof
dit kan allemaal op voorhand gemaakt worden, plaats in een vuurvaste schotel
verwarm de oven op 180°C
Laat kleuren en opwarmen of gratineer eventjes onder de grill
Geen opmerkingen:
Een reactie posten