Exotische salsa met kort gebakken tonijn
6 personen : 1 mango - 1 papaja – ½ komkommer - 3 tomaten - 1 ui - ½ chilipeper - 2 lep olijfolie – pijnboompitten – fijn gemengde sla
- 300 g tonijn – peper - pimentpeper - grof zeezout – rozemarijn – peterselie
- Snijd de mango, papaja en komkommer geschild en ontpit in brunoise
- tomaten geschild en ontpit en ui in brunoise
- Meng er de fijn versnipperde chilipeper en olijfolie onder.
- Bak de pijnboompitten in olijfolie, kruid met peper en zout.
- Kruid de tonijn met peper. Verhit een pan met antiaanbaklaag en bak daarin de vis heel kort aan alle kanten.
- Snijd de tonijn in 12 gelijke stukken
- Verdeel de versnipperde sla besprenkeld met olie en pz over glaasjes of in kleine diepe kommetjes
- Verdeel de salsa en leg er de tonijn op.
Ø Variatie met scampi of garnalen of gerookte vissoorten,
kip kan ook lekker zijn.
kip kan ook lekker zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten