donderdag 28 juli 2011

Mosselen in de witte wijn



Voor 2 Personen:

- 2 Kg mosselen
- 50 cl witte droge wijn
- 1 ui (in ringetjes)
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- 2 stengels prei (in stukjes)
- 4 stengels selder (in stukjes)
- peper
- olijfolie
Bereidingswijze

  • Reinig de mosselen met een mes indien nodig.
  • Spoel de mosselen een keer of 3 in koud water. (Niet laten staan in water, de mosselen verliezen hun zee smaak.) Controleer elke open mossel door erop te duwen, als deze terug sluit. Kapotte exemplaren weggooien
  • Neem een grote mosselpot en fruit de groenten  aan in wat olijfolie.
  • Blus met witte wijn .. Voeg de mosselen toe.
  • Voeg de geperste look toe en kruid stevig met peper.
  • Breng vlug aan de kook en laat met afgesloten deksel een minuutje of 10 pruttelen.
  • Eventjes opschudden, de mosselen zijn klaar als ze allemaal geopend zijn.
  • Onmiddellijk opdienen  in grote soepborden met het kookvocht.


Dit gerecht is heerlijk met Echte Belgische Frieten.

Dipsaus met mosterd Voor 2 Personen

- 2 eetlepels mosterd
- 2 eetlepels azijn
Bereidingswijze
Roer de mosterd en de azijn goed door elkaar in een kommetje. Deze eenvoudige dipsaus is zeer lekker bij mosseltjes. Voor een zachtere versie kan je er nog een lepeltje mayonaise door mengen. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten