woensdag 27 juli 2011

quiche met prei en tomaat en ricotta met ham


Kruimeldeeg  :Voor een vorm van 20 cm diameter
 200 g witte bloem - 100 g zachte margarine - 3 à 5   eetlepels  water  – zout

  • Meng en kneed tot je een homogeen  en soepel deeg bekomt.
  • Eventueel met een keukenrobot, niet langer dan nodig
  • Kant-en-klare rollen kruimeldeeg vind je in de zuivelafdeling. Het deeg wordt opgerold in boterpapier. Dit papier zorgt ervoor dat je de quiche ook gemakkelijk weer uit de bakvorm kan halen. Ze hebben 15 à 20 minuten nodig voor een lekker krokant deeg



Vulling : - 150 g gestoofde prei  -  2 gepelde en ontpitte tomaat - 1 teentje look - 100 g gekookte           ham of  pikante chorizo of ander vlees of vis naar keus -  2  eieren - 20 cl culinaire room - 150 g ricotta   - peper en zout -100 g gemalen kaas
  •        Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlakte. Draai het deeg bij elke toer om, dan voorkom je het kleven aan het werkblad.
  •         Bekleed een taartvorm met kruimeldeeg en prik de bodem in met een vork.
  •         Laat rusten in de koelkast. Bak 10 minuten voor op 180°C zodat het deeg wat gebakken is en geslotener wordt. Goed om weten!
  •     Strijk het deeg, wanneer het half gebakken is, volledig in met een laagje geklutst ei of opgeklopt eiwit: de quiche wordt er heel  krokant van. 


  • Verdeel de gestoofde groenten  over de bodem, gevolgd door 100 g ham die je in de pan hebt gebakken        

  •  Vulling :  Overgiet het geheel met een mengsel van 2 eieren, 20 cl room, ricotta, 1 geperst teentje look, peper en zout.
  • giet de vulling over de ingrediënten en bestrooi met geraspte kaas
  •            Laat 30  à 35 min. bakken in een voorverwarmde warme oven, 180 °C. 
  •           Serveer quiche en hartige taarten als voor- en hoofdgerecht met een gemengde sla of jonge scheuten.
  •           Het contrast tussen de warme taart en de frisse sla zorgt voor een onvergelijkbare smaak.
  •      variatie  een tomatensalade.
  •      Een kleine tip voor de slanke lijn
  •          Vervang de vloeibare room door ongesuikerde geconcentreerde melk of light room .











·  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten