maandag 25 juli 2011

Gemarineerde mandarijn met gebrand schuim


4 mandarijnen  of sinaasappel of perzik of nectarine -  4 dl mandarijnen coulis of ander fruit coulis -  merg van 1 vanillestokje - 2 kardemom peulen, - 100 g suiker - 2 dl water - 1 tl gevijzelde maniquette of  sehuanne peper


Voor het schuim : 2 dl eiwit -  150 g suiker -  1 dl water  - 220  g suiker  - 1 eidooier
 -       Pel de mandarijnen en ontdoe ze onder de kraan van al het wit.   Breng de overige ingrediënten aan de kook, voeg de mandarijnen toe en haal van het vuur
-       Dek de pan af en laat een nacht marineren.
    Italiaanse Meringue
-       Breng voor   het schuim  1 dl water met de 220 g suiker tot 115°C.
-       Klop het eiwit met de overige suiker stijf en bereid verder als een Italiaans schuim.
-       Giet de warme suikerstroop op de kloppende eiwitten, blijf kloppen tot deze afgekoeld is.
-       Meng op het laatst een dooier door het schuim. Serveer de mandarijn in een diep bord met een beetje marineer vocht, schep er een beetje schuim op en brand lichtjes af met een bunsenbrander.

MANIGUETTE Paradijskorrel gemalen. Herkomst: Guinea Smaak: friszure, warme pikante smaak. Toepassing: Combineert uitstekend met rundvlees en wild en is ...
De Maniguette peper, ook bekend als Paradijszaad, is afkomstig van een rietachtige plant en heeft een friszure, warme pikante smaak. ... Een West-Afrikaans equivalent voor peper met een pikante smaak (niet al te heet). ...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten