zaterdag 24 september 2011

Chocoladewhoopie



Chocoladewhoopie

175 g patiseriebloem  - 50g cacaopoeder - 1.5 theelepel natriumbicarbonaat
½ theelepel bakpoeder - ¼ theelepel zout
125 g roomboter - 200 g suiker - 1 ei
125 ml karnemelk (of melk met een druppeltje azijn) - 1 theelepel vanille extract

-      Klop de boter zacht met de suiker met de keukenrobot,’ k’ vorm haak gebruiken
-      Breng ei erbij en klop verder
-      Karnemelk en vanille- extract toevoegen
-      Bloem met cacao en andere ingrediënten gezeefd toevoegen en zorg voor een smeerbaar deeg
-      Plaats in de koelkast voor een 30 tal minuten, het deeg moet opstijven
-      Neem met een lepel porties uit en breng ze in vormpjes
-      Bak in een voorverwarmde oven op 180°C een 10 tal minuten.


Marshmallowvulling :

3 eiwitten – 130 g suiker – 2 eetlepels rietsuiker of siroop van munt of frambozen
1 theelepel vanille- extract of pistache of lavendel

-      Eiwitten met suiker en vloeibare suiker en vanille-extract in een grote nette kom brengen, met de keukenrobotkloppers stevig opkloppen een 10 tal minuten


Werk af met de vulling tussen 2 woophies te brengen en garneer naar keus
Met korreltjes in kleur of chocoladeschilfers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten