zondag 25 september 2011

Gehaktballen in tomatensaus


4 personen : 800 g gemengd gehakt  - 1 ei - 3 soeplepels paneermeel – 3 soeplepels melk – eventueeel bijkruiden van het gehakt – bloem

Saus : 1 liter tomatenpassata – 1 dl bouillon – 1  versnipperde  ui –  rozemarijn – salie- laurier - tijm - naar keus wortelen of paprika 

3 soeplepels Worchestersaus – piment d’espelette

 


-      Meng het gehakt tot een tamelijk vast gehakt, maak je handen nat en draai er balletjes
 van niet te  groot is smakelijker en rol in bloem (is ook later het bindmiddel)
-      Bak de balletjes in olijfolie aan alle kanten goudbruin.
-      Breng er een gesnipperde ui bij, laat stoven
-      Breng salsa van tomaat bij
-      Eventueel een gehakte paprika en wortel naar keus in brunoise
-      Breng op smaak met rozemarijn- laurier  – salie- kippen of groentebouillon
-      Laat 30 tal minuten sudderen met deksel op een zacht vuur, controleer af en toe.
-      Breng op smaak
-      Kan pikanter gemaakt worden met cayenne of tabasco of piment d’espelette


Dien op met pasta of couscous of rijst of aardappelpuree





Geen opmerkingen:

Een reactie posten