4 personen : 800 g gemengd gehakt - 1 ei - 3
soeplepels paneermeel – 3 soeplepels melk – eventueeel bijkruiden van het
gehakt – bloem
Saus : 1 liter
tomatenpassata – 1 dl bouillon – 1
versnipperde ui – rozemarijn – salie- laurier - tijm - naar keus wortelen of paprika
3 soeplepels
Worchestersaus – piment d’espelette
-
Meng het gehakt tot een tamelijk vast gehakt,
maak je handen nat en draai er balletjes
van niet te groot is smakelijker en
rol in bloem (is ook later het bindmiddel)
-
Bak de balletjes in olijfolie aan alle kanten
goudbruin.
-
Breng er een gesnipperde ui bij, laat stoven
-
Breng salsa van tomaat bij
-
Eventueel een gehakte paprika en wortel naar
keus in brunoise
-
Breng op smaak met rozemarijn- laurier – salie- kippen of groentebouillon
-
Laat 30 tal minuten sudderen met deksel op een zacht vuur, controleer af en toe.
-
Breng op smaak
-
Kan pikanter gemaakt worden met cayenne of
tabasco of piment d’espelette
Dien op met pasta of couscous of rijst of
aardappelpuree
Geen opmerkingen:
Een reactie posten