4 personen: 8 kwartels - 200 g aardappelen ( bintjes) – peper – zout
Marinade: 1 dl sojasaus – 80 g honing – 9 cl olijfolie – 2 teentjes look – 5 soeplepels perenchutney
Witlof 4 stuks en spinazie 500g
Kwartels : fileer de kwartels, billen verwijderen, filet verwijderen
- Karkassen aanbakken en overgieten met water en sojasaus
- Laat even trekken 20 tal minuten
- Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen
-
- Schroei de billetjes dicht voor een 10 tal minuten
- Schroei de filets kort dicht en leg ze samen in een ovenschaal
- Overgiet ze met de marinade en zet ze voor 15 minuten in de oven
Laat de ongeschilde aardappelen stomen tot ze gaar zijn
- halveer de aardappelen
- Was de spinazie en stoof aan in de boter met een teentje look
- Halveer het witlof en stoof aan in de boter laat kleuren, blus met water en laat bruin bakken voor een 20 tal min.
- Kruid goed met peper en zout
- Schik alles mooi op het bord: de kwartels, aardappel en het witlof en spinazie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten