donderdag 8 september 2011

Chuntey van peren met paprika en chilipeper




6 peren (conference of stoofpeertje) – 1 paprika – 1 chilipeper – jeneverbessen 3 – kruidnagel poeder één mespunt - mespunt muskaatnoot – 2 dl azijn – 150 g suiker – 300 g uien – mosterdzaad 1 koffielepel – venkelzaadjes ½ koffielepel – zeste van citroen
Naar keus nog wat rozijnen


Zo gemaakt:
-      Schil de peren (en appelen) verwijder het klokhuis en snij de vruchten in zeer stukjes. Snipper ook de ui in fijne stukjes. Versnijd de paprika en het chilipepertje.
-      Zet een grote kookpot op een matig vuurtje en doe er de ciderazijn en de suiker in. Laat de suiker oplossen in de azijn.
-      Voeg alles toe in de azijn en suiker.
-      Schil de citroen en doe de repen schil (zestes zonder het wit!) ook in de pot.
-      Voeg alle kruiden bij.
-      Laat alles rustig sudderen gedurende ongeveer 15 minuten of tot je een hartige confituur krijgt.
-      Verwijder de schillen en stukjes kruidnagel  uit de pot, en lepel de warme chutney in een bokaal sluit goed af. Bewaartijd tot één jaar.
-      Dien op met kaas of koud vlees
-      Heel lekker om een kippensaus of varkensgebraadsaus af te werken het zoet zuur effect





Geen opmerkingen:

Een reactie posten