6 peren (conference of stoofpeertje) – 1 paprika – 1 chilipeper – jeneverbessen 3 – kruidnagel poeder één mespunt - mespunt muskaatnoot – 2 dl azijn – 150 g suiker – 300 g uien – mosterdzaad 1 koffielepel – venkelzaadjes ½ koffielepel – zeste van citroen
Naar keus nog wat rozijnen
Zo gemaakt:
- Schil de peren (en appelen) verwijder het klokhuis en snij de vruchten in zeer stukjes. Snipper ook de ui in fijne stukjes. Versnijd de paprika en het chilipepertje.
- Zet een grote kookpot op een matig vuurtje en doe er de ciderazijn en de suiker in. Laat de suiker oplossen in de azijn.
- Voeg alles toe in de azijn en suiker.
- Schil de citroen en doe de repen schil (zestes zonder het wit!) ook in de pot.
- Voeg alle kruiden bij.
- Laat alles rustig sudderen gedurende ongeveer 15 minuten of tot je een hartige confituur krijgt.
- Verwijder de schillen en stukjes kruidnagel uit de pot, en lepel de warme chutney in een bokaal sluit goed af. Bewaartijd tot één jaar.
- Dien op met kaas of koud vlees
- Heel lekker om een kippensaus of varkensgebraadsaus af te werken het zoet zuur effect
Geen opmerkingen:
Een reactie posten