zondag 9 oktober 2011

Bearnaise saus




4 personen : 3 eierdooiers - 3 lepels gastric te koop in de Delhaize* zeer goed van smaak zacht -300 g echte boter - peper - 1/2 koffielepel zout - 1 soeplepel gehakte dragon 


  • meng dooier onder de azijn, klop goed los eventueel met een druppeltje water erbij,
  •  breng op een zacht vuur al roerend (garde) de klontjes boter erbij voegen.
  • blijf roeren tot de saus gebonden is. Breng de estragon erbij en proef en breng op smaak met zout.
opgelet, eens je de saus van het vuur neemt blijft deze nog dikken, door de warmte kan het ook schiften. 
Wat nu : voeg er vlug koud water bij, roer goed , lukt het niet?
Herbegin met een dooier en giet er de mislukte saus bij van het vuur, blijf goed roeren.

Dien op met vis of vlees of een zacht gekookt eitje met spinazie, heerlijk 
Dit is mijn lievelingsaus ik lust deze wat zurig en met de dragon gewoon voortreffelijker 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten