zondag 16 oktober 2011

Zeewolf met kruidenkorst en bloemkool/bospaddestoelen/quiona

4 personen : 600 g zeewolf of andere vis volgens marktaanbod 
kruidenkorst : 1 bosje basilicum - 1 teentje look - 1 soeplepel notepasta - olijfolie -30 g
parmezaaansekaas
bloemkool - culinaire room - anjsovispasta - light room of culinaire room
pompoenpuree : ui  -500 g pompoen - boter 
quiona : 1/2 tas op 1 tas water - groentenbouillon pasta 
beukenzwammen en boschampignons 


  • Mix de kruidenkorst in de blender (Thermomix) tot een vaste pasta
  • breng de vis in porties, kruid en bedek met de korst, plaats in een ingevette vuurvaste schotel
  • bloemkool gaar koken, mixen met anjsovispasta tot een puree werk af met room en p.
  • hou enkele bloempjes over als garnituur of broccoli gebruiken 
  • pompoen gaar koken, mixen met anjsovis pasta tot een puree werk af met boter en zout
  • bak de schoongemaakte bospaddestoelen goed gekruid met peper en zout in de boter zoals een biefstuk op een hoog vuur.
  • kook de quiona in de groentenbouillon 10 à 15 minuten (springt open)
  • Bak de vis in de oven met een weinig olijfolie een 15 tal minuten op 180°C 
  • maak een mooie bord garnituur
  • scheermessen worden er ook gebruikt : bak ze in de pan tot ze zich openen, haal het darmkanaal eruit en en snij in 3 tal stukken, leg opnieuw in de schelp
  • snij een courgette en tomaat en teentje look in brunoise, leg bovenop de messen een druppeltje olie en mee in de oven met de vis 10 tal minuten.
beukenzwam/pied de mouton

messen eventjes bakken

vis met kruidenkorst

messen met tomaat en courgette


bloemkool met de Thermomix gepureerd

gebakken bospaddenstoelen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten