6 pers: 600 gram gemengd gehakt (varkens en kalfsvlees) –
- 1 ui (fijngesneden)- 1 teentjes knoflook
(fijngesneden)- passata 1 l - 100 g geraspte kaas
- olijfolie om in te bakken – oregano - peper en zout (naar keus wortelen, paprika enz.)
Bechamelsaus : 40 gram boter - 40 gram bloem - 750 ml melk - peper en zout- muskaatnoot- olijfolie om in te bakken – oregano - peper en zout (naar keus wortelen, paprika enz.)
Bechamelsaus:
-
Neem een
diepe sauspan en laat de boter smelten op een laag vuurtje.
-
Voeg de bloem al roerend toe. Het mengsel wordt
droog. Niet laten bruinen!
Dit noemt men een roux.
-
Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat
enkele minuten al roerend met een garde koken.
-
Breng op smaak brengen met peper, zout en een
weinig muskaatnoot.
-
Voeg eventueel wat kippenbouillon toe.
Gehakt:
-
Bak het gehakt in wat olijfolie al plettend met
een vork. Voeg tomaten bij
Tomatensaus:
-
Ontvel de tomaten,
ontpit en snijd in grove stukken
. Of gebruik een tomatenpulp uit blik of brick of fles
. Of gebruik een tomatenpulp uit blik of brick of fles
-
Leg in een pot en stoof aan met
een ui en lookteentje.
-
Kruid met peper en zout en
oregano.
-
Laat verder inkoken met
het gehakt.
-
Opgelet: regelmatig roeren om
aanbranden te vermijden!
Afwerking:
-
Neem een ovenschaal en leg een laagje tomatensaus
, een laag lasagne, béchamelsaus enz herhaal deze lagen tot alles is
opgebruikt.
-
Eindigen met saus, bestrooi met een laag kaas -
Laat de schotel gedurende 30 min verder garen in
een oven op 180°.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten