woensdag 2 november 2011

Lasagne met tomaten en gehakt


6 pers: 600 gram  gemengd gehakt  (varkens en kalfsvlees) –
- 1 ui (fijngesneden)- 1 teentjes knoflook (fijngesneden)- passata  1 l - 100 g  geraspte kaas
- olijfolie om in te bakken – oregano - peper en zout (naar keus wortelen, paprika enz.)
Bechamelsaus 40 gram boter - 40 gram bloem - 750 ml  melk - peper en zout- muskaatnoot

 Bechamelsaus:
-      Neem een  diepe sauspan en laat de boter smelten op een laag vuurtje.
-      Voeg de bloem al roerend toe. Het mengsel wordt droog. Niet laten bruinen! 
Dit noemt men een roux.
-      Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat enkele minuten al roerend met een garde koken.
-      Breng op smaak brengen met peper, zout en een weinig muskaatnoot.
-      Voeg eventueel wat kippenbouillon toe. 
Gehakt:
-     Bak het gehakt in wat olijfolie al plettend met een vork. Voeg tomaten bij
Tomatensaus:
-      Ontvel de tomaten, ontpit en snijd in grove  stukken
.    Of gebruik een tomatenpulp uit blik of brick of fles
-      Leg in een pot en stoof aan met een ui en lookteentje.
-      Kruid met peper en zout en oregano.
-      Laat verder inkoken met het gehakt.
-      Opgelet: regelmatig roeren om aanbranden te vermijden!


Afwerking:
-      Neem een ovenschaal en leg een laagje tomatensaus , een laag lasagne, béchamelsaus enz herhaal deze lagen tot alles is opgebruikt.
-      Eindigen met saus, bestrooi met een laag kaas -    
        Laat de schotel gedurende 30 min verder garen in een oven op 180°.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten