- 5 soeplepels mascarpone - Parmezaanse kaas - 1 truffel - 2 coquille per persoon
- snipper de sjalot en stoof aan met olijfolie, breng de rijst erbij, roer tot alles glanzend wordt.
- blus met witte wijn en groentebouillon, laat al roerend inkoken en voeg regelmatig vocht bij.
- blij roeren zodat het zetmeel loskomt van de rijst en een papperige structuur krijgt, proef om te weten als de rijst gaar is (niet te gaar)
- werk af met Parmezaanse kaas, proef en breng op smaak
- bak de afgedroogde coquille in een hete pan, gekruid met fleur de sel, zorg dat het niet doorbakken is.
- breng de risotto op het bord, garneer met geschaafde truffel, dien de coquille er naast op
http://www.pastaebasta.be/
witte truffel |
gebakken st jakobsmossel |
tip: probeer deze risotto met om het even welk stukje vis of vlees
Geen opmerkingen:
Een reactie posten