zaterdag 26 november 2011

Paling in ' t groen



Voor 20 hapjes of 2 personen  of 1 kg  netto voor  4 personen
  : 3 palingen – ½ bond waterkers – ½ bond platte peterselie – ½ bond citroenmelisse – ½ bond koriander – ½ bond dille – ½ bond bieslook – ½ bond dragon –
1 sjalot – ¼  liter geuzebier of witte wijn met ¼ visbouillon – ½ citroen – vetstof – peper - zout
Variatie met munt, salie, spinazie naar keus                

Kruiden:
-      Haal de blaadjes van de steeltjes en houd enkele blaadjes apart voor een slaatje.
-      Kook de kruiden gaar in gezouten kokend water (max 2 min).
-      Giet af en schrik in koud water.

Paling:
-      Hoofdgerecht, verwijder de vinnen van de paling, reinig onder koud stromend water en snij de paling in stukken van 5 à 7cm.
-      of fileer de paling voor een hapje met een vlijmscherm messen over de graten afsnijden.

-      snipper de sjalot en stoof even aan.
-      Schik er de paling op en overgiet met geuze of witte wijn en visbouillon
-      Dek af en gaar 10 min. op 150°.
-      Laat de paling afkoelen.

Saus:
-      mix het kookvocht van de paling.
-      Afkruiden met peper, zout en citroensap.
-      Warm de paling kort op in de saus en roer er juist voor het opdienen de gemalen kruiden onder. (best warm houden op 100°C in de oven)

Presentatie:
-      serveer in een verwarmd, diep bord en werk af met het kruidenslaatje (op smaak gebracht met olijfolie en peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten