zondag 20 november 2011

Linguini met vongole en tomaat en mascarpone




400 g linguini - 400 g vongole of mosselen of scampi of kip 
1 sjalot - 1 teentje look - scheut Noilly Prat - klont boter - 3 soeplepels citroensap 
Tapenade: 2 teentjes look – 5 lep olijfolie – 1 lep verse oregano – 60 g groene  of zwarte olijven – 150 g gedroogde tomaten
Mascarpone crème: 150 g mascarpone – 1 dl melk – peper – zout  – 100 g parmezaan –
Afwerking: 16 kerstomaatjes – 4 lep olijfolie – 1 teentje look  – 2 takjes versnipperde rozemarijn – platte peterselie
                                            Tapenade:
zongedroogde tapenade 

Blancheer de look 3 minuten (dan is de look niet zo scherp)
Mix alle ingrediënten in een keukenrobot tot een pasta 










                                         Mascarponecrème:
mascarpone met parmezaanse kaas 
  •      Meng de mascarpone met de melk
  •            Rasp de Parmezaanse kaas heel fijn onder
  •            Roer goed en breng op smaak met peper en zout 






                                                    Kerstomaatjes: 

  •     Verwarm de oven op 180°C
  •     Was de tomaatjes en maak met een mesje een sneetje aan de onderkant van elke tomaat
  •     Verdeel de tomaatjes over een vuurvaste schotel.
  •     Giet er een beetje olijfolie over, kruid met peper en zout, look en rozemarijn.
  •     Bak de tomaatjes 5 à 8  minuten in de warme oven
                                                   Vongole  
  •  Was de schelpjes 3 maal tot al het zand  verwijderd is
  • Verhit olijfolie in een pan en stoof daarin sjalot en look gedurende 5 minuten tot ze gaar zijn
  • ( zonder te kleuren)
  • Blus met de Noilly Prat en kook goed in 
  •   Leg de schelpjes in de pan, voeg een kopje water toe, breng aan de kook en laat 1 minuut garen ( tot de schelpjes open zijn).   Kookvocht  opwarmen  tot aan het kookpunt. 
  • Voeg er een klontje boter bij en breng op smaak met peper en zout en citroensap




                                                Pasta: 
  • Kook de linguini, giet af (1 liter water op 100 g pasta)
  • Warm de pasta op met de tapenade, voeg eventueel wat kookvocht toe
  • dien op in een diep bord met de mascarpone en de kerstomaat 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten