400 g linguini - 400 g vongole of mosselen of scampi of kip
1 sjalot - 1 teentje look - scheut Noilly Prat - klont boter - 3 soeplepels citroensap
Tapenade: 2 teentjes look – 5 lep olijfolie – 1 lep verse oregano – 60 g
groene of zwarte olijven – 150 g
gedroogde tomaten
Mascarpone crème: 150 g mascarpone – 1 dl melk –
peper – zout – 100 g parmezaan –
Afwerking: 16 kerstomaatjes – 4 lep olijfolie – 1 teentje look – 2 takjes versnipperde rozemarijn – platte
peterselie
Tapenade:
zongedroogde tapenade |
Blancheer de look 3 minuten (dan is de look niet zo scherp)
Mix alle ingrediënten in een keukenrobot tot een pasta
Mascarponecrème:
mascarpone met parmezaanse kaas |
- Meng de mascarpone met de melk
- Rasp de Parmezaanse kaas heel fijn onder
- Roer goed en breng op smaak met peper en zout
Kerstomaatjes:
- Verwarm de oven op 180°C
- Was de tomaatjes en maak met een mesje een sneetje aan de onderkant van elke tomaat
- Verdeel de tomaatjes over een vuurvaste schotel.
- Giet er een beetje olijfolie over, kruid met peper en zout, look en rozemarijn.
- Bak de tomaatjes 5 à 8 minuten in de warme oven
- Was de schelpjes 3 maal tot al het zand verwijderd is
- Verhit olijfolie in een pan en stoof daarin sjalot en look gedurende 5 minuten tot ze gaar zijn
- ( zonder te kleuren)
- Blus met de Noilly Prat en kook goed in
- Leg de schelpjes in de pan, voeg een kopje water toe, breng aan de kook en laat 1 minuut garen ( tot de schelpjes open zijn). Kookvocht opwarmen tot aan het kookpunt.
- Voeg er een klontje boter bij en breng op smaak met peper en zout en citroensap
Pasta:
- Kook de linguini, giet af (1 liter water op 100 g pasta)
- Warm de pasta op met de tapenade, voeg eventueel wat kookvocht toe
- dien op in een diep bord met de mascarpone en de kerstomaat
Geen opmerkingen:
Een reactie posten