4 personen 1 à 2 stronkjes witlof per persoon - gekookte ham - aardappel - basilicum - 2 el verse olijven - 3 el zongedroogde tomaten op olijfolie - extra olijfolie - peper en zout
Kaaskoekjes : 100 g gemalen Parmezaanse kaas
Kaassaus : 2 el olie - 1 el bloem -4 dl melk - citroen
Crumble : 25 g boter - 100 g pancetta, fijn gehakt - 20 g wit broodkruim - 30 g amandelschilfers, - 2 el fijnghakte verse peterselie - geraspte schil van 1 citroen
Crumble :
Verhit de boter in een bakpan en bak de pancette, broodkruimels en amandelen goudbruin.
Haal van het vuur en meng er de bladpeterselie en citroenschil door. Kruiden met peper en zout.
Witlof :
Kook het witlof, laat goed uitlekken.
Ham : snijd in smallere repen wikkel rond de witlof.
Aardappelen :
Kook de aardappelen en plet ze met een vork, meng er de fijngesneden basilicum en olijven en zongedroogde tomaten onder.
Presenteer
Puree van aardappel met daarop de witlof strooi de crumble erover, garneer met de saus
Dit recept wordt vermeld in de Libelle lekker eten van september 2012 moet nog uitkomen, samen met nog een aardappelrecept ingediend door Mimi voor de aardappelwedstrijd, samen met de cooking Neighbours van St Kruis Brugge, duimen dat we de wedstrijd winnen in november 2012
Geen opmerkingen:
Een reactie posten