maandag 6 augustus 2012

Zeebaars in zoutkorst




        
Bereidingstijd:         50 minuten
Personen:     4 à 6 personen
Herkomst:     Italië
Categorie:     Hoofdgerechten - Vis, schaal- en schelpdieren
         Dieet & Slank – Hoofdgerecht
        
1 hele vis (bijvoorbeeld een grote zalmforel, karper, brasem, zeebaars ) circa 800gr
1 kilo grof zeezoug
4 eiwitten
Limoen
Gewenste tuinkruiden bv peterselie, dille, laurier, citroenmelisse
                  
                  
Vis reinigen, schubben afwrijven, spoelen.
Oven voorverwarmen op 220 graden Celcius.
Grof zeezout en eiwitten mengen.
Open spreiden op een bakplaat en de  vis erop leggen, gewenste kruiden erin  verdelen (in de buikholte) zout deeg errond plakken.
Vis in midden van oven circa 30 min. bakken. Dan circa 15 min. laten rusten.
Korst stuk hakken. 
Vis met frisse saus bv olijfolie met  limoen en  bieslook serveren.      
Alle groenten passen erbij, volgens het seizoen
        
Het grote voordeel is dat de sappen en geuren niet ontsnappen, omdat de
zoutkorst de ingrediënten helemaal afsluit. Het is bovendien een slanke
bereidingswijze, omdat er geen extra vet wordt toegevoegd.
Grof zeezout is hierbij onmisbaar en samen met de toegevoegde eiwitten
vormt het als het ware een harde deksel. Gebruik geen fijn zeezout, dat
maakt het te bereiden product te vochtig, trekt er teveel in en zal
daardoor een veel te zoute smaak veroorzaken.



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten