Chocolade cupcakes
50
g pure chocolade – 150g zachte boter – 1 ei – 1 eigeel – 300 g bloem – 3 tl
bakpoeder – 2 tl cacaopoeder – 275 g zure room -125g suiker – 1 pakje
vanillesuiker
Afwerking:
100 g mascarpone – 100 g room – 1 el suiker – 1 el cacaopoeder
- Meng
de bloem, cacaopoeder en bakpoeder.
- Voeg
het ei en eigeel, de suiker, vanillesuiker, boter en zure room toe.
- Smelt de chocolade en roer door het deeg.
- Zet
papieren bakvormpjes in de muffinbakblik.
- Verdeel
het deeg erover en bak ca. 25-30 min. in de oven op 180°C.
- Roer
de suiker en de mascarpone tot een glad mengsel, roer hieronder de opgeklopte
room. Vul een spuitzak met het mengsel.
- Werk
de cupcakes af met het mascarponemengsel en bestrooi met cacaopoeder.
Werk
af tot een kerstversiering of andere.
Marmelade van roze
pompelmoes en cranberry’s
800 g roze
pompelmoes – 200 g cranberry’s – 1 kg suiker -
1 l water – sap van 1 citroen
Ø
Lekker bij brownies en cakes en muffins en geroosterd vlees
Was de roze pompelmoes, snijd er de beide uiteinden af,
halveer en snijd de helften n dunnen plakjes. Haal er de pitten uit en van
eventueel sap op.
Doe de pompelmoes samen met het water in een pan met dikke
bodem. Laat 1 à 2 uur op een laag vuur pruttelen tot alles zacht is. Laat alles
15 op een laag vuur pruttelen en roer regelmatig tot de suiker opgelost is.
Draai het vuur hoog en laat 20 minuten borrelen. Controleer met een spatel, de
derde druppel moet blijven hangen. Breng warm in potten en schroef toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten