Cake voor 4 personen
of 12 kleine cakes
125 g boter – 125 g
poedersuiker – 2 eieren -155 g bloem -4
g bakpoeder – 1.5 g zout
- 80 g rozijnen – 80 g gedroogde abrikozen – 40 g hazelnoten – 25 g rum – geraspte zeste van ¼ citroen – geraspte zeste van ¼ sinaasappel – bakvorm 1 liter
- 80 g rozijnen – 80 g gedroogde abrikozen – 40 g hazelnoten – 25 g rum – geraspte zeste van ¼ citroen – geraspte zeste van ¼ sinaasappel – bakvorm 1 liter
Oven op 180°C
- Klop de boter romig
- Meng er de bloemsuiker en zout onder en klop het beslag wit
- Roer er de eieren door één voor één, laat de mixer draaien
- Zeef bloem en bakpoeder en meng onder het beslag
- Meng noten en rozijnen en abrikozen en rum bij
- Vul 12 cakevormpjes met een spuitzak
- Bak 25 tot 30 minuten, controleer met een breinaald
- Bak 55 à 60 minuten voor een grote cake
- kies zelf wat je het liefst wil eten van noten en vruchten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten