4 personen: 800 gr gemengd (kalfs en varkens) gehakt – 1 ei – sjalot –2 soeplepels melk - peper en zout – ketchup
Saus voor pasta :
8 grote tomaten - 5 centiliter olijfolie - 2 sjalotjes - 1 teentje knoflook - 1/4 van een vers pepertje – groentebouillon
Maïskolven of blik maïs kleine trostomaat en pasta kleine vormen
- SAUS:
- Was de tomaten en snij in grove stukken (laat de pel eraan voor de kleur van de saus)
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de fijn gesneden sjalotjes en pepertje met tomaat.
- Knijp het teentje knoflook erboven uit en fruit even mee. Laat even sudderen, tot de groenten zacht zijn. Mix en zeef.
- Voeg naar keus versneden rozemarijn toe en laat ze ongeveer 5 min. mee koken.
- Haal de pan van het vuur, strooi de tuinkruiden over het mengsel en breng op smaak met peper en zout. (groentebouillon)
- Gehakt: meng het vlees met paneermeel en melk en 1 ei en fijn versnipperde ui met kruiden op smaak brengen. Vorm het broodje met natte handen tot een egaal brood, breng bovenop een goede laag ketchup (zo is het broodje minder droog)
- Verwarm de oven voor op 180°C en plaats het broodje er 45tal min. in. Controleer met een naald er moet helder vocht uitkomen na het prikken.
- Serveer met pasta en de tomatensaus.
- Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in ruim water 1 liter per 100 g controleer de kooktijd,
- Breng de gekookte pasta in de saus en warm opnieuw op
- Dien op met trostomaten, kruiden met olie en 10 min meebakken in de oven met het vleesbroodje
- Babymaïskolven kunnen ook 10 min. Meebakken met het vleesbroodje
- Dresseer op het bord.
broodje in de oven met maïs en trostomaat |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten