zaterdag 13 augustus 2011

Vleesbroodje met zomergroenten op mijn wijze




4 personen: 800 gr gemengd (kalfs en varkens) gehakt – 1 ei – sjalot –2 soeplepels melk - peper en zout – ketchup
Saus voor pasta :
8 grote tomaten - 5 centiliter olijfolie  - 2 sjalotjes - 1 teentje knoflook - 1/4 van een vers pepertje – groentebouillon
Maïskolven of blik maïs kleine trostomaat en pasta kleine vormen
-   SAUS:
-   Was de tomaten en snij in grove stukken (laat de pel eraan voor de kleur van de saus)
-   Verhit de olie in een pan en fruit hierin de fijn gesneden sjalotjes en pepertje met tomaat.
-   Knijp het teentje knoflook erboven uit en fruit even mee. Laat even sudderen, tot de groenten zacht zijn. Mix en zeef.
-   Voeg naar keus versneden rozemarijn toe en laat ze ongeveer 5 min. mee koken.
-   Haal de pan van het vuur, strooi de tuinkruiden over het mengsel en breng op smaak met peper en zout. (groentebouillon)

-   Gehakt: meng het vlees met paneermeel en melk en 1 ei en fijn versnipperde ui met kruiden op smaak brengen.   Vorm het broodje met natte handen tot een egaal brood, breng bovenop een goede laag ketchup (zo is het broodje minder droog)
-   Verwarm de oven voor op 180°C en plaats het broodje  er 45tal  min. in. Controleer met een naald er moet helder vocht uitkomen na het prikken.

-        Serveer met pasta  en de tomatensaus.
-        Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking in ruim water 1 liter per 100 g controleer de kooktijd,
-        Breng de gekookte pasta in de saus en warm opnieuw op
-        Dien op met trostomaten, kruiden met olie en 10 min meebakken in de oven met het vleesbroodje
-        Babymaïskolven kunnen ook 10 min. Meebakken met het vleesbroodje
-        Dresseer op het bord.

broodje in de oven met maïs en trostomaat 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten