vrijdag 12 augustus 2011

Scampi met Romesco saus


2 grote rode paprika’s – 1 ui – 1 teentje look  - 25 gr olijfolie – 2 soeplepels citroen  - 60 gr gepelde amandelen – 2 dl vers tomatensap - peper + zout – groente bouillon -  piment d'espelette 

24 scampi – 1 teentje look – peper en zout – piment d’espelette

250 gr rijst - 500 g water met blokje kippenbouillon (1 koffielepel)– olijfolie -peper + zout

-    Saus : De paprika en ui in  stukken snijden en de zaadlijsten verwijderen
-    Snipper de look
-    Stoof alle groenten in olijfolie, blus met citroen en met tomatensap
-    Laat even inkoken, werk af met amandelpoeder en bouillon
-    Proef en kruid eventueel bij

-    Pel de scampi en haal het darmkanaal uit de scampi.
-    Marineer de scampi een 30-tal minuten een in een marinade van olijfolie, peper, zout en verse look. Bak de scampi kort en krachtig op hevig vuur, draai regelmatig om. 3 tal minuten.

-    Bereid de 250 gr rijst met dubbel hoeveelheid bouillon.  Zet op een zacht vuurtje met deksel erop en laat der rijst het vocht opslorpen.

-    Dien op een bergje rijst met daarop de saus dresseren en daarop de scampi.
stoven groenten 




inkoken van de saus 
marineren van scampi
bakken op hoog vuur 
gebakken scampi
scampi -rijst- romescosaus 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten