2 grote rode paprika’s – 1 ui – 1 teentje look - 25 gr olijfolie – 2 soeplepels citroen - 60 gr gepelde amandelen – 2 dl vers tomatensap - peper + zout – groente bouillon - piment d'espelette
24 scampi – 1 teentje look – peper en zout – piment d’espelette
250 gr rijst - 500 g water met blokje kippenbouillon (1 koffielepel)– olijfolie -peper + zout
- Saus : De paprika en ui in stukken snijden en de zaadlijsten verwijderen
- Snipper de look
- Stoof alle groenten in olijfolie, blus met citroen en met tomatensap
- Laat even inkoken, werk af met amandelpoeder en bouillon
- Proef en kruid eventueel bij
- Pel de scampi en haal het darmkanaal uit de scampi.
- Marineer de scampi een 30-tal minuten een in een marinade van olijfolie, peper, zout en verse look. Bak de scampi kort en krachtig op hevig vuur, draai regelmatig om. 3 tal minuten.
- Bereid de 250 gr rijst met dubbel hoeveelheid bouillon. Zet op een zacht vuurtje met deksel erop en laat der rijst het vocht opslorpen.
- Dien op een bergje rijst met daarop de saus dresseren en daarop de scampi.
stoven groenten |
inkoken van de saus |
marineren van scampi |
bakken op hoog vuur |
gebakken scampi |
scampi -rijst- romescosaus |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten