Zanddeeg
200g patisseriebloem – snuf zout – 70 g koude boter – 80 g suiker – 1 ei – 2 druppels vanille-essence of vanillestokje
- Meng met de keukenrobot (de k haak gebruiken) bloem en zout in een kom, breng er de koude boter in blokjes bij, voeg suiker en ei en vanille-essence toe, laat draaien tot een homogene massa
- Ook met de hand goed kneden tot de boter blokjes goed gemengd zijn.
- Kneed het deeg tot een bal en verpak in plasticfolie, laat 30 minuten koelen
- Rol het deeg uit, eventueel tussen plasticfolie tot een ronde van 20 cm
- Leg in een bakvorm, prik regelmatig in met een vork en laat 30 minuten of langer koelen in de koelkast . (zodat de boorden niet zakken bij het bakken)
- Bak 10 minuten op 180°C goudbruin. je kan er ook bakpapier op leggen (blind bakken) en daarop wat gedroogde erwten leggen, zodat de zijkanten niet naar beneden zakken bij het bakken.
Banketbakkersroom
120 g suiker – 5 dooiers - 30 g maïsbloem - 4 dl melk – 1 dl room – 1 vanillestok
- Klop de dooiers op met de suiker
- Warm de melk met de room samen met het dooiermengsel en de maïsbloem, roer zeer goed
- Laat even koken, koel af in een kom bedekt met plastiekfolie (de folie op de pudding leggen)
Afwerking : vul met de banketbakkersroom en garneer met fruit volgens het seizoen
uitrollen, inprikken en koelen |
Vul de gebakken taart met koude room garneer met fruit volgens het seizoen |
vers fruit volgens het seizoen |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten