donderdag 4 augustus 2011

Appeltaart met amandelvulling

Zanddeeg
200 g bloem – 85 g poedersuiker –  55 g amandelen gemalen  -  115 g boter – 1 eidooier  –  1 el melk

Vulling :
3 appelen of nectarine of ander seizoen fruit
4 lepels amandelpoeder -  2 eieren – 4 lepels suiker – 2 dl room of platte kaas

Deeg :
Ø  Breng in een kom de bloem en suiker en amandelpoeder met blokjes boter en ei met melk
Ø  Kneed het deeg tot een soepel deeg. Laat 30 min rusten in koelkast
Ø  Rol het deeg uit tot een vorm van 24 cm, eventueel tussen 2 stukken plastiekfolie
Ø  Breng in de taartvorm, prik in het deeg laat nogmaals koel rusten 30 minuten
Ø  Bak 10 min in voorverwarmde oven van 200°C

Vulling  
Ø  Snij de appelen of ander fruit in blokjes, meng in een kom de eieren met amandelpoeder en suiker en room
Ø  Giet de vulling in de taart en bak 30 minuten op 180°C
Ø  Controleer de taart door eventjes te schudden en controleer als de flan binnen in vast wordt
Ø  Wanneer de taart koelt zal deze verder opstijven 
  1. Tip  maak het zanddeeg dubbel zodat het deeg klaar ligt in de koeling  kan  zeer lang bewaren 

1 opmerking: