Zanddeeg
200 g bloem – 85 g poedersuiker – 55 g amandelen gemalen - 115 g boter – 1 eidooier – 1 el melk
Vulling :
3 appelen of nectarine of ander seizoen fruit
4 lepels amandelpoeder - 2 eieren – 4 lepels suiker – 2 dl room of platte kaas
Deeg :
Ø Breng in een kom de bloem en suiker en amandelpoeder met blokjes boter en ei met melk
Ø Kneed het deeg tot een soepel deeg. Laat 30 min rusten in koelkast
Ø Rol het deeg uit tot een vorm van 24 cm, eventueel tussen 2 stukken plastiekfolie
Ø Breng in de taartvorm, prik in het deeg laat nogmaals koel rusten 30 minuten
Ø Bak 10 min in voorverwarmde oven van 200°C
Vulling
Ø Snij de appelen of ander fruit in blokjes, meng in een kom de eieren met amandelpoeder en suiker en room
Ø Giet de vulling in de taart en bak 30 minuten op 180°C
Ø Controleer de taart door eventjes te schudden en controleer als de flan binnen in vast wordt
Ø Wanneer de taart koelt zal deze verder opstijven
- Tip maak het zanddeeg dubbel zodat het deeg klaar ligt in de koeling kan zeer lang bewaren
Dit probeer ik zeker eens uit :-)
BeantwoordenVerwijderen